Великите за Христо

“България за мен означава Христо Стоичков. Той е безспорен майстор на красивите голове, но аз не го доведох в “Барса” заради тях, а заради характера му. Надъхан, амбициозен, гладен за победи! Имах нужда точно от такъв играч за да направя Дриймтим, по който света да въздиша.”

Йохан Кройф

“Маестро Стоичков ни изпълваше с амбиция и ни даваше сила. Винаги е казвал, че няма значение колко гола си вкарал, а дали Барселона печели и дали Барселона е на върха!”

Лионел Меси

“Когато водех „Барса“ разбрах, че за Барселона сеньор Стоичков е нещо повече от голмайстор и лидер на тима. Той беше повече дори от кмет на града. Безспорен идол, който аз много харесвах.”

Сър Боби Робсън

“Стоичков има велика кариера и е пример за професионализъм. Неговият живот е посветен на футбола и хората. Прочут е в целия свят със своята хуманност и работа за развитие на младите таланти. И аз като всички винаги съм го харесвал.”

Пеле

“Стоичков имаше куража да се докаже в едно от най-трудните първенства. Лидер на България, носител на “Златната топка” – един от най-великите в историята.”

Франко Барези

“Христо Стоичков е повече от футболист. От първия си ден той завладя „Барселона“ – съблекалнята, феновете и въобще хората. Футболисти като него са магнетични. А „Барса“ е клуб, който обича да привлича именно такива харизматични личности.”

Жоан Лапорта, бивш президент на Барселона

“България имаше немалко чудесни играчи, а над всички тях беше Стоичков.”

Сеп Блатер, бивш президент на ФИФА

“Христо Стоичков е номер едно на българския футбол. От световна класа е. Много асове на  България са ме впечатлявали, но той като майсторство е безспорно над всички.”

Франц Бекенбауер

“Стоичков беше един от най-добрите на планетата. Жалко, че не дойде в „Милан“.”

Паоло Малдини

“Христо Стоичков е един от най-големите ми конкуренти за №1 във футбола.”

Диего Марадона

Започнете да пишете и натиснете Enter, за да търсите